Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

A humánpolitika koronázatlan királya

Minden tizedik humánfejlesztési pályázat borsodi

2009.04.17 12:29:00

páylázat, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, ÚMFT EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Messze az országos átlagot meghaladó eredményességet mutat Borsod-Abaúj-Zemplén megye a humánfejlesztési pályázatok terén, 2004 óta minden tizedik humán pályázatot ezen megyéből nyújtották be.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv ESZA Kht. által kezelt kiírásaiból 2007 óta már több mint 5,5 milliárd forintot nyertek a megye pályázatai, ez a Budapesten és Pest megyén kívüli összes megítélt támogatás több mint 13 százalékát jelenti - mondta Lebovits Gábor, az ESZA Társadalmi Szolgáltató Kht. ügyvezető igazgatója.A megítélt támogatásokat tekintve a megye "messze a legjobban teljesít". Az ESZA Kht. kiírásaiban a Közép-Magyarországi Régiót leszámítva országosan eddig megítélt mintegy 41 milliárd forintos Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) támogatásból több mint 5,5 milliárd, az eddig kifizetett 1,6 milliárd forintból pedig több mint 140 millió forint jutott Borsodnak. Az I. Nemzeti Fejlesztési Tervvel együtt 2004 óta összesen már csaknem 13,5 milliárd uniós forintot nyertek a megye humán pályázatai. 

Emlékeztetett arra, hogy a 2007-ben indult Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) és Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) feladata, hogy elősegítse az Új Magyarország Fejlesztési Terv átfogó céljait: a foglalkoztatás bővítését és a tartós növekedés megvalósulását. "2004-2008 között ebből a megyéből 256 pályázatot nyújtottak be, ami az összes beérkezett pályázat 10 százalékát adta. A 2007-ben elindult Új Magyarország Fejlesztési Terv esetében ez a trend nem változott. A 2009. március végén lezárt adatok szerint az ESZA Kht.-hoz országosan eddig benyújtott 1 482 pályázatból 146 érkezett Borsodból, ezzel a megyék versenyében a második helyen áll" - ismertette a részleteket Lebovits Gábor. 

Korábban:

páylázat, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, ÚMFT EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.