Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Uniós milliárdok: Kétszázhúszezer forint jut minden nyíregyházi lakosra

2009.04.16 11:32:17

beruházás, Nyíregyháza, fejlesztés EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Az Európai Unió támogatásával mintegy kétmilliárd forint értékben fejlesztik a közlekedési infrastruktúrát Nyíregyházán. Az uniós támogatással megvalósuló beruházásnak köszönhetően idén csaknem 26 milliárd forintból fejleszt a mintegy 120 ezer lakosú nagyváros.

A közösségi közlekedés infrastruktúrájának fejlesztése közel 400 millió forint beruházással kezdődött meg, ehhez az uniós és a nemzeti társfinanszírozás összege 90 százalék arányú, együttesen meghaladja a 355 millió forintot - mondta Csabai Lászlóné, a város polgármestere. Emellett félmilliárdos költségből a város keleti részén összekötik a Nagykálló-Nyírbátor közötti utat a 41-es és a 4-es számú főúttal, továbbá a Magyar Közút Kht. egymilliárd forintos beruházással korszerűsíti a Nyíregyháza-Hajdúnánás, a Nyíregyháza-Kemecse, a Nyíregyháza-Nagykálló és az Oros-Nyírpazony közötti út települést érintő szakaszát.


Látványos fejlesztések a nyíregyházi korzón

A közösségi közlekedés infrastruktúrájának fejlesztése során megújul a helyi autóbusz-közlekedés Állomás téri irányító-utasforgalmi épülete, valamint 103 buszmegálló és három kapcsolódó gyalogátkelőhely. A munkaterület szerdai átadásával három építési ütemben végzik el a csaknem 400 milliós fejlesztést, 2010. szeptember 30-ig.

Az öt közúti beruházás is megkezdődik április második felében, s a korszerűsítések az M3-as autópálya jobb megközelítését is szolgálják a város körzetében. A közlekedési infrastruktúra fejlesztésével együtt valósítják meg a szennyvízhálózat bővítését, amely június végén, július elején indul. A több mint 15 milliárd forint értékű fejlesztéshez az Európai Unió 12 milliárd, az önkormányzat és a szolgáltatást végző Nyírségvíz Zrt. 2 milliárd, míg az ingatlantulajdonosok több mint 1 milliárd forinttal járulnak hozzá. A szennyvízberuházás Nyíregyháza 11 városrészét és 17 bokortanyáját, valamint a szomszédos Kálmánháza, Kótaj és Nyírpazony településeket érinti. Összesen 207 kilométer vezeték épül, 100 szennyvízátemelővel, illetve korszerűsítenek egy meglévő tisztítótelepet is.

Korábban:

beruházás, Nyíregyháza, fejlesztés EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.