Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

A milliárdos fejlesztéseknek köszönhetően igény van a munkaerőre

2009.04.16 10:26:21

Kaposvár, fejlesztés, munkahely EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Közel 1,5 milliárd forintos beruházással üzemet épít egy gépgyártásra szakosodott kft. Kaposváron. Az új, tízezer négyzetméter területű üzemben főként szélerőművekhez gyártanak alkatrészeket, de a folyamatos megrendelésnek köszönhetően több piaci szegmenst is kiszolgálnak majd.

A legalább száz embernek munkát adó beruházásról Lakics László, a Lakics Gépgyártó Kft. tulajdonosa cégvezető elmondta, hogy nagyon jó ütemben haladnak a munkálatokkal, így a korábbi 2011-es vállalásukhoz képest már az idén is tudnak munkát adni a kaposváriaknak, jövő év tavaszán pedig teljes kapacitással működik majd az öt csarnokból és kiszolgálóegységekből álló, összességében tízezer négyzetméter területű üzem.
 
A város polgármestere kiemelte, hogy az önkormányzat tulajdonában lévő területet 28 millió forint kedvezménnyel, 60 millió forintért adták el a befektetőnek, mivel a jelenlegi helyzetben a legfontosabb, hogy új munkahelyek jöjjenek létre. A befolyt vételár az önkormányzat foglalkoztatási alapjába került, melyből munkahelyeket megtartó, illetve újakat létesítő kaposvári vállalkozásokat támogatnak.Lakics László utalva arra, hogy a város polgármestere fontosnak tartja a helyi építőipai vállalkozások foglalkoztatását a kaposvári beruházások esetében, elmondta: a beruházás fővállalkozója ugyan nem helybeli, de a kivitelezésben résztvevők valamennyien kaposváriak. A beruházáshoz elnyert támogatás kapcsán megjegyezte, hogy a 600 millió forint uniós támogatást úgy tűnik, megnyerni könnyebb volt, mint hozzájutni. Reményét fejezte ki ugyanakkor, hogy időben hozzájutnak az összeghez.

A Nyugat-Európába, elsősorban a német és osztrák piacra szállító, többségében szélerőművek építéséhez szükséges motorok és generátorházak, valamint egyéb acélszerkezetű részegységek gyártó, évi ötmilliárd forint forgalmat lebonyolító kft. tulajdonosa szólt arról is, hogy a gazdasági válság őket is új utak, új partnerek keresésére késztette. Ennek eredményeként a múlt héten kötötték meg az első nagy megrendelővel a szerződést, amely szerint egy német cégnek nyomdagép alkatrészeket gyártanak - számolt be az új üzleti kapcsolatról Lakics László. A kft. jelenleg három telephelyen, Dombóváron, Komlón és Sántoson csaknem 250 dolgozót foglalkoztat. Utóbbit "kinőtték", onnan költöznek át Kaposvárra.

Korábban:

Kaposvár, fejlesztés, munkahely EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.