Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Egy program a transznacionális beruházások élénkítésére

2009.04.16 12:56:21

program, fejlesztés, beruházás EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Lezárult az első pályázati felhívás a 16 országot felölelő Dél-kelet Európai Transznacionális Együttműködési Programban. A projektek keretében 42 pályázatot hagytak jóvá, köztök több magyart is, melyek leginkább kutatási, tervezési, szakmai együttműködési jellegűek.

Március közepén rendezték meg a Dél-kelet Európai Transznacionális Programban a 3. Monitoring Bizottsági ülést, melynek keretében a résztvevő országok jóváhagyták az első pályázati felhívás második körében beérkezett projekteket. Az első pályázati felhívás két lépcsőben valósult meg. 2008. szeptember 25-26-án Belgrádban hagyták jóvá az első fordulójában jól szereplő 95 szándéknyilatkozatot, melyek tovább jutottak a második fordulóba. Magyarországon rendkívül nagy érdeklődés kísérte a Dél-kelet Európai Transznacionális Együttműködési Program első pályázati felhívását. Magyar pályázók nagy számban vettek részt a nyertes projektekben, melyek közül  négy pályázatban szerepel magyar vezető partner, illetve 29 pályázatban magyar partner.


A program kitűnő lehetőséget nyújt azonban nagyobb transznacionális beruházások előkészítéséhez is. A programterület 16 ország szinte teljes területét öleli fel. Eltérően a határmenti programoktól, a projektben résztvevő partnerek megközelíti a húszat. A transznacionális együttműködés főbb prioritásai az innováció, mint például a tudományos és technológiai hálózatok létrehozása és fejlesztése, a környezet, úgy, mint transznacionális dimenziójú vízgazdálkodási, energiahatékonysági, kockázat-megelőzési és környezetvédelmi tevékenységek, az elérhetőség, melynek lényege a közlekedéshez és a távközlési szolgáltatásokhoz való hozzáférés és a szolgáltatások minőségének javítása, valamint a fenntartható városfejlesztés, melynek középpontjában a policentrikus fejlesztés megerősítése áll, transznacionális, nemzeti és regionális szinten.

A pályázati felhívás első fordulójában a programban rendelkezésre álló pénzügyi keret 37 százalékáról döntöttek a résztvevő államok. A programmal kapcsolatban bővebb információt itt és itt talál.
 

Korábban:

program, fejlesztés, beruházás EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.