Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Esély a cégeknek: befektetésösztönző pályázatok a közeljövőben

Forrás: UniósPénz - pályázat szemle

2009.04.16 14:57:56

pályázta, fejlesztés, beruházás, kkv EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Az iparterületek fejlesztése és új inkubátorházak létesítése mellet a pályázatok kiíróinak fő célja volt a hazai vállalkozások segítése. Az alábbiakban olyan befektetésösztönzési pályázatokról adunk tájékoztatást, melyek keretösszege több milliárd, a minimum igényelhető támogatás pedig tízmillió forint felett mozog.

DAOP- 2009 - 1.1.1/A. - Ipari területek, ipari parkok és vállalkozói inkubátorházak infrastrukturális fejlesztése
Forrás keretösszege megközelíti a négymilliárd forintot, beadási határideje május közepe.
Az ipari park barnamezős valamint terület bővítés esetén zöldmezős beruházás fejlesztésére lehet pályázni, új ipari park kialakítása ezen konstrukció keretén belül nem támogatható. Támogatható viszont a vállalkozói inkubátorházak létesítése azok fejlesztése. Ez esetben inkubátorháznak minősül az olyan ingatlan vagy ingatlan-együttes, amelyben a pályázó az oda betelepült vállalkozások számára műhely és/vagy iroda bérletet, valamint a működéshez szükséges egyéb szolgáltatásokat biztosít. Támogatás mértéke 50 százalék, minimum összege 15 millió forint, maximális összege 250 millió forint. Ebből a keretből 6 - 15 projektet támogatnak.

DAOP- 2009 - 1.1.1./E Telephelyfejlesztés
A hárommilliárd forintos pályázati forrást június végig lehet igényleni. A pályázat célja a mikro, kis- és középvállalkozások működési helyszínéül szolgáló infrastruktúra fejlesztésével a vállalkozások üzleti környezetének, ezáltal pedig a régiók foglalkoztatási helyzetének a javítása. A pályázati kiírás közvetett célja a KKV-k tevékenységének erősítése,  tőkeellátottságának növelése, továbbá annak előmozdítása, hogy a telephelyfejlesztéssel járó beruházások hozzájáruljanak a régió foglalkoztatottsági szintjének megtartásához, növeléséhez. A támogatás mértéke 50 százalékos, minimum összege 10 millió forint, maximum összege 100 millió forint. Igényelhető támogatás a leghátrányosabb helyzetű kistérségekben (LHH) maximum 150 millió forint. Ötven projektet szeretnének támogatni.


GOP-2007-4.1/A. Mikrohitel programok mikrofinanszírozó szervezetek részvételével
A negyvenmilliárd forintos projekt beadási határideje október közepe. A pályázat során közvetítőként kiválasztásra kerülő mikrofinanszírozó szervezetek (vállalkozásfejlesztési alapítványok, illetve pénzügyi vállalkozások) számára a Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. kedvező kondíciójú mikro-hitel refinanszírozást nyújt annak érdekében, hogy a kereskedelmi banki módszerekkel nem vagy nem a kívánt mértékben finanszírozható, de hitelképes, a kis- és középvállalkozásokról, fejlődésük támogatásáról szerinti mikro-vállalkozások kedvezőbb finanszírozási lehetőségekhez juthassanak.

GOP-2008-4.1/C-Új Magyarország kis- és középvállalkozói hitelprogram
A pályázati forrás összege25 milliárd forint, a beadási határidő az előző pályázattal megegyezően október közepe. A pályázat célja, hogy a GOP 4 Prioritás keretében rendelkezésre álló támogatási források és a kedvezményes kamatozású hitel együttes felhasználásával, éven túli lejáratú beruházási hitelt biztosítson a hitelképes, magyarországi székhelyű Közép-magyarországi  régión kívüli beruházásokat végrehajtó KKV-k számára.

Korábban:

pályázta, fejlesztés, beruházás, kkv EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.