Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Pénzt utal vissza az Európai Unió

2009.04.15 15:01:29

Európai Unió, finanszírozás, EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Összesen 1,8 milliárd eurót visszautal az Európai Bizottság az Európai Unió huszonhét tagországának a központi uniós költségvetési keretből tavaly fel nem használt, csaknem rekord alacsony maradványból. Ezt a bizottság a tagállamok bruttó nemzeti jövedelmének arányában osztja fel.

A maradványt a bizottság a tagállamok bruttó nemzeti jövedelmének arányában osztja fel. Magyarország így 14,5 millió eurót kap vissza. Legnagyobb összeg, 356,7 millió Németországot, a legkisebb, 0,8 millió Máltát illeti - jelentette be a brüsszeli végrehajtó testület szerdán.


Dalia Grybauskaité költségvetési biztos


A biztos arra is felhívta a figyelmet, hogy az uniós költségvetés tervezése és végrehajtása tovább javul: 2001-ben még több mint 15 milliárd euró, az akkori kiadási tervek 16 százaléka maradt az uniós kasszában. Ahhoz képest mintegy 90 százalékos a javulás. Az EU szabályainak értelmében az uniós költségvetés bevételeinek és kiadásainak minden év végén egyensúlyt kell mutatniuk, és az esetleges maradványt vissza kell juttatni a tagországoknak.
 

Korábban:

Európai Unió, finanszírozás, EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.