Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Egymilliárdos egészségügyi fejlesztés indul a Nyugat-Dunántúlon

2009.04.09 14:29:16

egészség, fejlesztés, ÚMFT EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

A Nyugat-dunántúli régióban a kistérségi járóbeteg-szakellátó központok fejlesztésére összesen több mint egymilliárd forintos fejlesztési támogatást nyert 12 önkormányzat.

Az alap- és szakellátás fejlesztésére az európai uniós egészségügyi források csaknem 20 százalékát fordítja Magyarország, ami összesen 75-80 milliárd forintot jelent - mondta Székely Tamás egészségügyi miniszter, majd hozzátette, hogy a megvalósuló beruházásokkal felszereltebbé válnak a kistérségek egészségügyi intézményei.

Szolgálati lakások épülnek, figyelnek az akadálymentesítésre, sőt akad olyan korszerűsítés, ahol napkollektor is kerül az orvosi rendelő tetejére. Székely Tamás elismerésre méltónak nevezte, hogy a pályázó önkormányzatok gondot fordítanak a kötelezettségeik körébe tartozó alap- és szakellátás fejlesztésére, vállalva az ehhez szükséges önrész biztosítását. Előremutatónak tartja Lenti és Zalaszentgrót egészségügyi fejlesztéseit, amelyek keretében nemcsak a betegellátás színvonala javul, de nőnek a gyógyításra fordítható kapacitások és bővül a szakrendelések köre.   A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség és a VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Kht. háttéranyaga szerint 80-90 százalékos támogatással indulnak a nyertes pályázók beruházásai. A két legnagyobb összegű fejlesztés Zalaszentgróton és Lentiben valósul meg, az előbbi önkormányzata 300 millió forintos hozzájárulással korszerűsítheti és fejlesztheti a kistérségi járóbeteg szakellátó központot, Lentiben pedig a rendelőintézet emeltszintű járóbeteg szakellátást fejleszthetik 400 millió forintos hozzájárulással.

Rédics 23,7 millió forintot nyert egészségház kialakítására, Gencsapáti 36 milliót kap az egészségház felújítására és bővítésére, Lébény 40 milliót nyert az egészségház környezetbarát felújítására. Csesztregen 29,3 millió forintos, Óhídon pedig 37 millió forintos támogatással a mikrotérségi háziorvosi rendelőt újítják fel, Csornán 38 millió forint hozzájárulással egészségházat alakítanak ki, Veszprémvarsányban 24,9 millió forint támogatást kapnak az egészségház felújítására és akadálymentesítésére.

Jánosházán 55 millió forint támogatással újítják fel és fejlesztik az orvosi rendelőt, Győrszemerén 28,6 millió forintot nyertek az egészségház rekonstrukciójára, Balogunyom önkormányzata pedig új egészségház kialakítására 40 millió forinthoz jutott.

Korábban:

egészség, fejlesztés, ÚMFT EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.