Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Félmilliárdból fejlesztik a keszthelyi Fő teret

2009.04.03 12:15:13

Keszthely, fejlesztés, támogatás EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Csaknem két hónapon át tartó régészeti próbafeltárások kezdődnek a már a római korban is lakott Keszthely Fő terén, a mintegy félmilliárd forintból megújuló városközpont átalakítási munkálatait megelőzően.

Fő téri beruházás első ütemeként indulnak el a feltárások a napokban a Zala Megyei Múzeumok Igazgatósága vezetésével, hogy kiderüljön, rejlenek-e még eddig nem ismert régészeti emlékek a föld felszíne alatt. A feltárás során a Festetics-szobor két oldalán, a Lackfy lovas szobor mellett, a plébániatemplom bejáratától délre, a Fő téri gyógyszertár előtti útszakaszon a forgalomtól elzárt területen, valamint a Szentháromság szobor mellett ásnak a régészek mintegy három méter mélységig.Összesen 400 négyzetméternyi területet érintenek a kutatások, de a helyszíneken nem egyszerre, hanem ütemezetten zajlik a feltárás, így a munkaterületek lezárása sem egy időben történik. A feltárt leletektől függően körülbelül két hónapig tartanak a munkálatok. Keszthely város több mint félmilliárd forint uniós támogatást nyert a Fő tér rehabilitációjának megvalósításához. A gépjárműforgalom csillapításával és a gyalogos övezet kiterjesztésével nagyobb zöldfelülettel rendelkező közteret alakítanak ki a város szívében, ami méltó lesz a patinás hangulatú városhoz és a teret övező műemlék épületekhez.

Korábban:

Keszthely, fejlesztés, támogatás EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.