Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Elindulhat a szegedi gigaprojekt

2009.04.03 12:55:03

Szeged, nagyprojket, fejlesztés EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Megkapta az uniós jóváhagyást a mintegy 30 milliárd forintos összköltségű szegedi elektromos tömegközlekedés fejlesztési nagyprojekt. A fejlesztéshez kapcsolódó munkálatok egy villamos-csomópont mintegy 800 millió forintos rekonstrukciójával már el is kezdődtek.

A csaknem 30 milliárd forintos fejlesztés több mint 86 százalékát az Európai Unió támogatása fedezi - mondta Botka László polgármester, majd hozzátette, hogy a beruházás előkészítése négy évet vett igénybe. Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester elmondta, hogy a beruházás elsődleges célja, hogy megállítsák a közösségi közlekedést használók arányának éves szinten 1-2 százalékos csökkenését.A 2011-re befejeződő munkálatok során megépítenek egy új villamos szárnyvonalat, trolibuszvonalat alakítanak ki az egyik legforgalmasabb autóbuszjárat helyett, meghosszabbítják az egyik troli vonalát, valamint a kapacitás bővítése érdekében felújítják az egyik villamos pályáját. Korszerűsítik a villamos remízt és a trolibusz-telephelyet is - foglalta össze a beruházás főbb elemeit az alpolgármester. Az önkormányzati tulajdonú Szegedi Közlekedési Társaság vásárol kilenc villamost és tíz trolibuszt is. A beruházáshoz kapcsolódó közbeszerzési eljárások egy részét kiírták, a munkálatok nagyobbik fele már az idei esztendőben, illetve jövőre elkészülhet.

Korábban:

Szeged, nagyprojket, fejlesztés EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.