Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

A sokadik milliárdos szennyvízprojekt indult el ma

Forrás: MTI / UniósPénz

2009.04.03 15:10:14

szennyvíz, fejlesztés, támogatás EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Egy csaknem kétmilliárd forintos szennyvízberuházás előkészítési támogatásáról szóló szerződést írtak alá Mórahalmon. Az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával megvalósuló beruházás várható teljes költsége 1,9 milliárd forint.

Nógrádi Zoltán Mórahalom polgármestere elmondta, hogy a projekt eredményeképp Zákányszéken kiépítik a szennyvízcsatorna-hálózatot, elkészül egy nyolc kilométeres nyomóvezeték a két település között, és kibővül a mórahalmi szennyvíztisztító rendszer a megnövekedett igények kezelésére. A projekt célja, a két település belterületeinek közüzemű csatornázása, szennyvízelvezetése és a kommunális szennyvíz teljes biológiai tisztítása.


A most elnyert összeg 69,7 millió forint, amely az előkészítési költségek 85 százaléka. A munkálatokról a politikus kifejtette: hosszú előkészületek után sikerült a pályázat első fordulóját elnyerni. Ez azt jelenti, hogy csaknem 80 millió forintos keretösszegből készítik elő 2009 végére a műszaki és közbeszerzési tervdokumentációt, illetve azokat a dokumentumokat, melyek a megvalósításhoz kellenek, köztük a környezetvédelmi és hatástanulmányok. Ha a pénzből jól gazdálkodva készítik elő a terveket, 2010-től kezdődően, két év alatt megvalósulhat a projekt.

A beruházással a zákányszéki önkormányzat már régóta foglalkozik, de a lehetőségek nem álltak rendelkezésre az önálló megvalósításhoz. Ezért öt évvel ezelőtt kötött a két település egy megállapodást, hogy előbbi partner csak szennyvízcsatorna-hálózatot épít, míg utóbbi megnövelve tisztítási kapacitását bekapcsolja azt a már meglevő rendszerébe. A projekt megvalósulását követően a Homokháti kistérség valamennyi települése szennyvízelvezetéssel ellátott lesz, ezzel megfelel majd az uniós követelményeknek - hangsúlyozta a politikus.

Korábban:

szennyvíz, fejlesztés, támogatás EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.