Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Nyolcvanhat település példás összefogása

2009.04.02 16:47:55

hulladék, Európai Unió, fejlesztés EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

A nyolcvanhat településből álló Duna Vértes Köze Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás képviselői Tatabányán aláírták a használaton kívüli hulladéklerakók rekultivációjának tervezési szerződését. A társulás mintegy 165 millió forintos uniós támogatást nyert a program előkészítésére.

A társulás területén található felhagyott hulladéklerakók tájba illesztése 29 települést érint, a teljes tervezés költsége mintegy 200 millió forintba kerül. A rekultiváció tervezett kivitelezési költsége meghaladja a négymilliárd forintot, erre szintén pályázna a társulás. Az érintett hatmillió köbméter hulladék ártalmatlanítása 2013-ig befejeződhet. 

 
 
 
 
A Duna-Vértes Köze Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás korábban települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszer előkészítésére nyert 375 millió forint támogatást. A tervezett fejlesztés értéke meghaladja 10 milliárd forintot. A Tatabányán megvalósuló lerakó-bővítés, a hulladékválogató és -kezelő létesítmény tervezett összege 3 milliárd forint. A Duna-Vértes Köze Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás 2004-ben alakult, hogy Komárom-Esztergom megyében, Fejér megye északkeleti részén és Pest megye nyugati felén megteremtse az unió előírásainak megfelelő, korszerű hulladékgazdálkodás feltételeit. 

Korábban:

hulladék, Európai Unió, fejlesztés EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.