Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Felkészítik a nyárra a Velencei-tavi települést

2009.04.02 15:40:53

Velence, fejlesztés, turizmus EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hagyományőrző turisztikai központot alakítanak ki, felújítják és újra megnyitják az agárdi madárvártát, egy régi magtárépület korszerűsítésével galériát hoznak létre valamint Madárdal tanösvényt nyitnak Dinnyésen. A beruházás értéke megközelíti a 400 millió forintot.

Gárdony város önkormányzata - amelynek közigazgatási területéhez tartozik Dinnyés is - a "Turisztikai desztinációk - célterületek - integrált fejlesztése Gárdonyban" pályázaton 306 millió forint támogatást nyert a turizmust szolgáló fejlesztésekre - mondta Ecsődi László, a társág parlamenti képviselője.

A Velencei-tóparti település az európai uniós társfinanszírozással 360 millió forint értékű projektet valósít meg. A terv részleteiről Tóth István, Gárdony polgármestere elmondta, hogy a projekt legfontosabb elemeként Dinnyésen hagyományőrző központot alakítanak ki, ahol szabadtéri színpad, s rendezvények megtartására alkalmas épület lesz. Agárdon helyreállítják és jövőre ismét megnyitják az ornitológusnemzedékeket felnevelő madárvártát. A létesítményt kezelő alapítvánnyal közösen - konzorciumi megállapodás alapján - kezdik meg a leromlott állagú épület helyreállítását, s működtetik majd az intézményt.

MTI fotobank

Agárdon egy helyi védettséget élvező magtárban - az épület korhű felújítását követően - Velencei-tavi galériát rendeznek be. A projekt részeként kialakítják a Madárdal tanösvényt is, ahol a Velencei-tó környék kulturális, természeti, néprajzi értékeivel ismerkedhetnek meg a látogatók. A Velencei-tó környékének települései 2006 óta 5 milliárd forintot nyertek többnyire turisztikai fejlesztésekre a különféle pályázatokon - tájékoztatott Ecsődi László.

Korábban:

Velence, fejlesztés, turizmus EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.