Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Árfolyam-kompenzáció uniós pénzre pályázóknak

Forrás: MTI

2009.03.23 11:11:00

unió, forrás, kompenzáció, pályázat EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Az EU-forrásokra pályázó, de a forint árfolyamváltozása miatt veszteséget elszenvedő vállalkozók számára kompenzációs eljárást dolgoz ki a gazdasági tárca. Erről a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium államtitkára és a Fidesz alelnöke állapodott meg.

Varju László államtitkár a megbeszélést követően közölte: olyan projekteket kívánnak támogatni, amelyek megvalósításához jelentős import beszerzésre van szükség. Elmondta: végig kell nézni az összes pályázatot, és akkor tudják megmondani, hány pályázót érint ez a lehetőség.

Varju László tájékoztatása szerint cél az, hogy azoknak a hazai kedvezményezetteknek, akiknél valóban indokolt, szigorú feltételek mellett lehetőséget biztosítsanak az önhibájukon kívül elszenvedett árfolyamveszteség kompenzálására. Hozzátette: a jelenlegi árfolyam a projektek megvalósításában részt vevő magyar vállalkozásoknak és beszállítóknak kedvez, számukra jelent versenyelőnyt. A kompenzációs lehetőséget az érintett pályázók visszamenőleges hatállyal is igénybe vehetik - közölte Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz alelnöke.

MTI
A jelenlegi árfolyam a magyar pályázóknak kedvez

"Az egyik javaslatunkat megtárgyalva úgy néz ki, hogy tudunk segíteni a pályázóknak" - fogalmazott Pelczné, aki emlékeztetett arra, hogy korábban két javaslatot fogalmazott meg a forint árfolyamváltozása miatt keletkező probléma megoldására. Az egyik javaslata az volt, hogy kössék euróban a támogatási szerződéseket a pályázókkal. Be kellett látnom a tárgyalás során - mondta a Fidesz politikusa -, hogy jelenleg a forint védelme érdekében nem célszerű ezt a megoldást alkalmazni. Viszont a másik javaslatról született megállapodás - szögezte le.

Varju László kérdésre válaszolva elmondta: rövidesen elkészül a kompenzáció igénybevételéhez szükséges szabályozás tervezete, ami várhatóan egy hónapon belül a kormány elé kerül. Arra a kérdésre, hogy mennyi pénz áll rendelkezésre a kompenzációra, Varjú László azt mondta: konkrét összeget nem tud meghatározni, hiszen ez az adott árfolyamtól függ.

Korábban:

unió, forrás, kompenzáció, pályázat EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.