Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Újabb költséges hulladéklerakó épül

2009.03.16 10:54:53

hulladék, támogatás, beruházás EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv támogatásával közel 5,2 milliárd forintból valósulhat meg a bezárt települési szilárdhulladék-lerakók rekultivációja a Győr Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás működési területén.

A Környezet és Energia Operatív Programban megfogalmazott fejlesztések célja, hogy mérsékelje hazánk környezeti problémáit, ezzel javítva a társadalom életminőségét és a gazdaság környezeti folyamatokhoz történő alkalmazkodását. A megelőző környezetvédelemre való áttérés fontos eszköze a kedvező környezeti állapot fenntartását biztosító beavatkozásoknak. Ilyen cél az élhető környezet megteremtése és fenntartása.


A mintegy 5,2 milliárdos rekultivációs projekt eredményeként 42 településen összesen 43 nem megfelelő műszaki védelemmel épített, a környezetvédelmi előírásoknak nem megfelelő települési szilárdhulladék lerakó kerül ártalmatlanításra és felszámolásra. Ez azért jelentős és fontos környezetvédelmi feladat, mert a közvetlenül érintett településeken a lerakók 12 esetben belterületi ingatlanon vagy annak szomszédságában, 8 esetben szennyeződésre fokozottan érzékeny területen, 2 esetben pedig ivóvízbázis védőterületén helyezkednek el. A rekultivációval a felszíni és felszín alatti vizek további szennyeződése is jelentősen csökkenthető.

A lerakók lefedése és tájba illesztése a települési és természeti környezet értékét növeli. A projekt megvalósítása során a közel 5,8 millió köbméter lerakott hulladék által okozott környezeti kockázat jelentősen csökkenthető. Az érintett települések közül tizenhét területileg hátrányos helyzetű kistérségben található, és a rekultiválandó lerakók érintenek természetvédelmi szempontból értékesnek és megőrzendőnek kijelölt területeket is.

Korábban:

hulladék, támogatás, beruházás EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.