Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Egyedül a pályázókat nem kell félteni az árfolyamingadozástól

Az uniós pályázatokon nyert támogatást forintban számolják el

Forrás: MTI / UniósPénz

2009.03.06 10:12:19

árfolyam, Magyarország, Európai Bizottság EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Az európai uniós támogatásra a pályázatot - így az üzleti tervet is - forintban számolva kell beadni, a nyertes pályázó az elszámoláskor ebben a pénznem kapja meg a támogatást.

A pályázóknak nem keletkezik nyeresége vagy vesztesége a forint árfolyamának változásából, legalább is a kifizetés szempontjából - közölte a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) . A forint-euró árfolyam mozgása most csak elviekben jelent növekményt a keretek szempontjából, mert az összesítésre a finanszírozási csomag a 2013. évi lejártakor kerül. Ha akkor pozitív a növekmény, ezt további fejlesztésre lehet használni.

MTI fotobank
Ki, mire megy a forinttal?


De Blasio Antonio fideszes néppárti európai parlamenti (EP-) kérdésként fogalmazta meg az EB előtt, hogy a magyar kormány visszatarthatja-e az euró-forint árfolyamváltozásából keletkező többletforrást, miután a támogatások összege euróban van meghatározva, illetve az unió euróban utalja azt ki. Szerinte ugyanis többletforrás jogos tulajdonosai azok a kedvezményezettek, akiknek a vállalkozások megvalósításához erre az összegre is elengedhetetlen szükségük van.

Korábban:

árfolyam, Magyarország, Európai Bizottság EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.