Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Százmilliók érkeztek Veszprémbe

Újabb 100 milliók érkeztek Veszprémbe vissza nem térítendő európai uniós támogatás formájában

Forrás: UniósPénz - lapszemle

2009.03.05 10:05:44

fejlesztés, Veszprém, beruházás EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Újabb 100 milliók érkeztek Veszprémbe vissza nem térítendő európai uniós támogatás formájában. Ezek elsődleges célja ezúttal a gazdaságfejlesztés, azon belül is a regionális klaszter-együttműködések erősítése.

A KDOP keretében tavaly meghirdetett regionális jelentőségű klaszterek közös beruházásainak támogatása, szolgáltatásainak kialakítása és fejlesztése pályázatra 15 vállalkozás jelentkezett a régióból, közülük tíz nyertest hirdettek ki, akik összesen több, mint negyedmilliárd forint támogatáshoz jutottak - jelentette be Pál Béla, a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke, aki hozzátette, hogy ebben a konstrukcióban 750 millió forint állt a pályázók rendelkezésére.

A támogatás mértéke minimum 40 százalék, maximum 80 százalék, a megpályázható pénzösszeg induló klaszterek esetében minimum 15 millió, maximum 40 millió forint, míg fejlődő klasztereknél minimum 25 millió, maximum 150 millió Forint volt. A Regionális Fejlesztési Tanács elnöke hangsúlyozta, hogy a fennmaradó összeg nem vész el, a mintegy 500 millió forint a 2009-es keretet gazdagítja majd.


Sikeres pályázó. Pannon Egyetem.


Pál Béla elmondta azt is, hogy a régió tíz nyertese közül a Pannon Egyetem hét sikeres pályázatban érintett, és ezzel az összesen elnyert, mintegy 260 milliós összegből csak a veszprémi felsőoktatási intézmény közel 170 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatáshoz jutott. A megyeszékhelyen a Pannon Egyetem mellett a Balaton.hu Zrt. valamint a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara is uniós forráshoz jutott. Veszprém megyéből még a pápai Konvertál-6 Kft., Fejér megyéből pedig az Innopark Kht. valósíthatja meg klaszterek létrehozására, valamint fejlesztésére vonatkozó terveiket.

A Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke a szintén tavalyi évben kiírt regionálisan kiegyensúlyozott, vonzó telephelyi, iparterületi infrastruktúra kialakítása pályázat két nyertesét is ismertette. Az egyik a veszprémi Kiss Universal Kft., amely közel 200 millió forintot, a másik pedig a tatabányai Raltech Kft., amely több, mint 300 millió forintot nyert. E pályázat keretében összesen 6, 538 milliárd forint állt rendelkezésre, a megpályázható összeg itt minimum 10 millió, maximum akár 500 millió forint, a támogatás mértéke pedig 40 százalék volt. A fennmaradó, mintegy 6, 045 milliárd forintos összeg pedig szintén az idei kerethez adódik hozzá.
 

Korábban:

fejlesztés, Veszprém, beruházás EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.