Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Tömeges elbocsátások: húszmilliárddal mentenék az áldozatokat

2009.03.05 15:38:50

állás, hátrányos helyzet, támogatás EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Húszmilliárd forintos térségi válságkezelő alapot hozott létre döntésével a kormány, az alap a munkanélküliségtől különösen veszélyeztetett térségekben a válságkezelést szolgálja. A válságkezelésért felelős kormánybiztos még nem tud sok új információt közölni, annyi biztos, hogy jönnek a milliárdok és el is költik azokat.

"A térségeket nem földrajzi értelemben határoljuk el, ott használjuk fel a válságkezelő alap forrásait, ahol rövid időn belül tömeges elbocsátás jelentkezik" - mondta Tukacs István, a gazdasági válságövezetek kezeléséért felelős kormánybiztos, majd hozzátette, hogy arról még döntenek, mely térséget nyilvánítják válságtérségnek. Amint kijelölik térségeket a helyi szereplők, az önkormányzatok, a munkaügyi központok és a gazdasági kamarák dolgoznak ki javaslatot arra, hogy miként történjen a reorganizáció. A válságkezelő alapot a Regionális Operatív Programok (ROP) uniós forrásaiból erre a célra elkülönített pénzösszegből töltötték fel.


Hol marad az ember?

Elindul egy 10 milliárd forintos munkaügyi központokon keresztül pályázható munkahely megtartó támogatás, amit egy uniós forrásokból finanszírozott 30 milliárd forintos program fog követni. Ez a csökkentett munkaidőt, és a csökkentett munkaidő melletti oktatást preferálja majd. A munkaügyi központ támogatása már pályázható a regionális munkaügyi intézményeknél, a csökkentett munkaidővel és az azzal kapcsolatos oktatásról pedig már megszületett a kormánydöntés, a hozzáférés módjáról várhatóan két héten belül tájékozódhatnak a vállalkozások. "Úgy becsülöm, hogy a 10 milliárd forintos munkaügyi központos támogatás nagyjából tavasz végéig, nyár elejéig lesz elegendő, ezt követően nyílik majd meg a már említett 30 milliárd forintos uniós forrás, amelyből becslésem szerint a munkahelymegtartó támogatások az év végéig kezelhetőek lesznek" - összegezte a kormánybiztos.

Korábban:

állás, hátrányos helyzet, támogatás EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.