Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

NFÜ: élen járunk az uniós pénzek felhasználásában

2009.02.27 10:22:21

NFÜ, pályázat, technika, Magyarország EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Magyarország az átlag felett teljesít az uniós források felhasználásában. Míg az új tagállamok között az ötödikek vagyunk, a legtöbb nagyprojektet beadó országok közül az elsők. Utánunk hajszálnyival lemaradva Románia következik.

Az Európai Bizottság 2008. év végi adatai alapján Magyarország az I. Nemzeti Fejlesztési Terv kohéziós forrásainak lehívásában az új tagállamok között az ötödik Málta és a balti államok után, míg az összes tagállamot tekintve az első tíz tagállam között van - áll az ügynökség közleményében.


Az NFÜ emlékeztet arra, hogy Magyarország az Új Magyarország Fejlesztési Terv európai uniós forrásaira az EU-tagországok közül elsőként jelentette meg a 2007-2013-as időszak uniós pályázatait, és Magyarország azóta is a legeredményesebben teljesítő országok között van. A tagországok közül Magyarország nyújtotta be Európai Bizottságnak a legtöbb nagyprojektet, 17-et,  a második helyen Románia áll 12-vel. Magyarországon nem egészen két év alatt elérhetővé vált a hét évre szóló ÚMFT teljes, 7 ezer milliárd forintos keretének 55 százaléka, 3 900 milliárd forint. Február 26-áig 1 952 milliárd forintot ítéltek oda a nyertes pályázóknak.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az első és eddig egyetlen nagyprojekt, amire Brüsszel rábólintott, a debreceni villamoshálózat fejlesztése volt, még tavaly június végén. A város 17,7 milliárd támogatást nyert el, és már el is indította a közbeszerzési eljárásokat. A legfrissebb, a 18., éppen Brüsszelbe tartó fejlesztés a 4-es út Pest megyei bővítése. Ez az egyetlen olyan új nagyprojekt, amely a regionális operatív program (OP), nevezetesen a Közép-magyarországi (KMOP) keretében valósul meg.
 

Korábban:

NFÜ, pályázat, technika, Magyarország EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.