Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Tízmilliárdért harcol a kórház

Megkapta az uniós pályázat értékelését a Szent György Kórház

Forrás: MTI / UniósPénz

2009.02.20 14:11:17

kórház, fejlesztés, pályázat EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Megkapta az európai uniós pályázatával kapcsolatos döntésről szóló értesítést a Fejér Megyei Szent György Kórház és a fenntartó megyei önkormányzat. A vezetőség nem elégedett, tartaléklistára került az intézmény.

A közlemény szerint az Infrastruktúra-fejlesztés az egészségpólusokban elnevezésű TIOP-pályázaton a bírálóbizottság több mint tízmilliárd (10.834.292.853) forint támogatásra javasolta ugyan a kórház pályázatát, de az forráshiányra való hivatkozással tartaléklistára került. A kórház és az önkormányzat kedden kapta meg a döntésről a hivatalos értesítést, s a levélben foglaltak alapján betekintést nyert a pályázat értékelésének dokumentumaiba.  

MTI fotobank
Pénz kell az intézménynek


Az abban foglalt megállapításokkal szemben megfogalmazott kifogásait a kórház február 24-én juttatja el a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Jogi, Igazgatási és Koordinációs Főosztályának - olvasható a közleményben. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretein belül 2007-ben kiírt, tavaly decemberben értékelt pályázat célja az volt, hogy minden régióban legyen egy olyan csúcsintézmény, amely technikai, infrastrukturális felszereltsége révén alkalmas a régióban élők magas színvonalú egészségügyi ellátására.  

A tartaléklistára kerülés hátrányosan érinti a régió 1,1 millió lakosát, ha ugyanis a kórház nem jut hozzá az uniós támogatással megvalósítható fejlesztési lehetőségekhez, a Közép-Dunántúlon nem lenne magas szintű ellátást biztosító csúcsintézmény. A döntés megváltoztatásért a megyei önkormányzat és a kórház kérte a térség országgyűlési képviselőinek támogatását, s több országos és megyei napilapban fizetett hirdetésben hívta fel a problémára a figyelmet. Molnár Albert szocialista képviselő és Szabó László kórházi főigazgató a múlt héten már tárgyalt az ügyben az egészségügyi és a gazdasági tárca illetékes szakállamtitkárával annak érdekében, hogy találjanak valamilyen megoldást.
 

Korábban:

kórház, fejlesztés, pályázat EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.