Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Észak-alföldi útfelújítások kezdődnek

Alsóbbrendű főutak felújítása kezdődik az Észak-Alföldön

Forrás: MTI / UniósPénz

2009.02.20 12:47:41

út, felújítás, Észak-Alföld EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Több tucat kistelepülés megközelíthetősége javul 2009-ben az Észak-alföldi Operatív Program (ÉAOP) projektjeinek keretében, összesen 8,5 milliárd forint értékű beruházás során.

Az európai uniós finanszírozású felújítások közül elsőként novemberben készül el Jász-Nagykun-Szolnok megyében a Kunhegyes-Abádszalók összekötőút és a karcagi bekötőút 8 kilométeren felújított szakasza, amelynek költsége 332 millió forint volt. A Kunhegyesről Abádszalókra tartó út felújításával javul a turisztikailag fontos szerepet betöltő Tisza-tó térség és Abádszalók elérhetősége. A karcagi bekötő út felújítása a 4-es számú főút és Karcag város összeköttetését javítja.

MTI fotobank
Építés közben a 4-es


Az idén további mintegy húsz projekt kivitelezése indul el az ÉAOP keretében, ezek várhatóan az év végére fejeződnek be. A 2009-ben átadandó felújítások összesen 268 kilométernyi alsóbbrendű utat érintenek. Javul egyebek között két megyeszékhely, Nyíregyháza és Debrecen összeköttetése a környező kistelepülésekkel, és a felújítások végeztével számos kisközségből is jobb minőségű utakon lehet elérni az M3-as autópályát, a hajdúszoboszlói gyógyfürdőt, valamint a kisebb határátkelőket Románia felé.
 

Korábban:

út, felújítás, Észak-Alföld EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.