Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Példa nélküli fejlesztési program indul Nagykanizsán

2009.02.19 15:40:32

Nagykanizsa, fejlesztés, pályázat, Európai Unió EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

A rendszerváltás utáni legnagyobb összegű fejlesztési program indul meg Nagykanizsa agglomerációjában, ahol európai uniós és hazai forrásból 14 település csatornahálózata épül ki, és megújul a városi szennyvíztisztító.

A kormány szerdán döntött arról, hogy a korábban kért átdolgozás után támogatásra érdemesnek tartja, és jóváhagyásra Brüsszelbe eljuttatja a fejlesztési projektet, amely akár az ősszel megkezdődhet. A nettó 12,6 milliárd forintos beruházás előkészületei már 2000-ben megkezdődtek. Fitos István, a Nagykanizsai Regionális Szennyvíztársulás projektvezetője a részletekről elmondta, hogy a 72 százalékban uniós, közel 13 százalékban hazai állami támogatással megvalósuló program keretében 126 kilométernyi gravitációs csatorna, 80 kilométer nyomóvezeték és 49 átemelő épül meg, továbbá közel 2,5 milliárd forintért felújítják a nyolcvanas években épült nagykanizsai szennyvíztisztító telepet. A tervek szerint a próbaüzemet követően 2012 tavaszán fejeződhet be az építkezés.A lakosság, a vállalkozások és az önkormányzatok összesen 1,9 milliárd forinttal járulnak hozzá a költségekhez, ebből egy-egy bekötésért a vállalkozásoknak és a családoknak 200 ezer forintot kell fizetniük. Tóth Nándor, a társulás elnöke hozzáfűzte, hogy az önkormányzatok az őket terhelő önerőre pályázati lehetőséget is igénybe vennének. A költségek így is alacsonyabbak lehetnek az először tervezettnél, ugyanis a bíráló bizottság felhívására átdolgozták a pályázatot, amelyben az eredeti összeghez képest mintegy 6 százalékkal alacsonyabb összeg szerepel.

Göndör István szocialista országgyűlési képviselő a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy nehéz volt, de sikerült elfogadtatni, hogy a hasonló alföldi projektekhez képest az aprófalvas településszerkezet és a domborzati viszonyok miatt magasabbak a nagykanizsai térségi beruházás költségei.
 

Korábban:

Nagykanizsa, fejlesztés, pályázat, Európai Unió EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.