Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Újabb épületet kap a Tétényi úti kórház

Főpolgármesteri Kabinet: uniós pénz a Tétényi úti kórház rekonstrukciójához

2009.02.18 12:20:19

kórház, felújítás, pályázat EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

A Főpolgármesteri Kabinet kedden egyetértett azzal, hogy felerészben európai uniós pénzből valósuljon meg a Tétényi úti kórház 6,7 milliárd forintos rekonstrukciójának II. üteme.

A kórházrekonstrukció következő ütemében négy épületet korszerűsítenek, s egy újat pedig felépítenek jövő év végéig.  A projekt készültsége jelenleg 45-50 százalékos - mondta Czuk Dorottya sajtófőnök, aki hozzátette, hogy a beruházás költségeinek felét önrészként már korábban biztosította a főváros. A kórházrekonstrukció következő ütemében négy épületet korszerűsítenek, s egy újat pedig felépítenek jövő év végéig.


Látványtervek - több épület, több beteg

Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-vel az idei évre kötendő közszolgáltatási szerződést várhatóan március első hetében, az önkormányzat éves költségvetésével együtt, rendkívüli közgyűlésen tárgyalják. További egyeztetéseket igényelt a kabinet a Bogdáni úti buszpályaudvarral kapcsolatos peres ügy és a Nagyvásárcsarnok szemétszállításának megoldási javaslatáról. Ez utóbbival kapcsolatban az egyértelművé vált, hogy a 2-es villamos pályájának módosítása esetén új szakhatósági engedélyezési eljárásra lenne szükség, s ez meglehetősen időigényes.

Közgyűlési elfogadásra javasolta a kabinet az önkormányzat környezetvédelmi alapjának újraalkotásáról szóló javaslatot - közölte Andó Sándor. A frakcióvezető-helyettes elmondta, hogy az 1996-os rendelet újraalkotásával lehetővé teszik, hogy fővárosi vállalatok is részt vállaljanak az alap célkitűzéseinek megvalósításában. Változás az is, hogy a gazdasági szereplők és az önkormányzatok nem pályázhatnak, a tízmillió forint induló összeget civilek és lakossági pályázók nyerhetik el.

Korábban:

kórház, felújítás, pályázat EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.