Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Hatalmas lehetőséget kap a kisváros

Több mint egymilliárd forintos fejlesztések kezdődnek Lentiben

Forrás: MTI / UniósPénz

2009.02.10 11:30:31

fejlesztés, Lenti, belváros, pályázat EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Az önrésszel együtt több mint egymilliárd forintos fejlesztés indul a közeljövőben a Zala megyei Lentiben, a városközpont megújítására és az egészségügyi szolgáltatások fejlesztésére a város által nyert uniós pályázatok révén.

A Nyugat-dunántúli Operatív Program nem megyei jogú városok központjainak funkcióbővítő megújítására kiírt pályázat keretében 540 millió forintos, az egészségügyi szolgáltatások fejlesztésére pedig 400 millió forintos támogatást nyert a település - közölte Nógrádi László polgármester. Látványos változást hoz a város arculatában, hogy 804,7 millió forintos teljes költségvetésből megújulnak a közterek, parkok, játszóterek, átalakítják a közösségi tereket, de megújítják és bővítik a település zöldfelületeit és térburkolatait is.

Lenti
Szükségessé vált fejlesztés


A legszembetűnőbb változás a művelődési központ és a templom körüli terület felújítása után látható majd, miután az eddig hetente kétszer piacnak is használt tér méltóbb arculatot kap. Rendezvényteret is kialakítanak itt, amit egy épített szabadtéri színpad is szolgál majd. A polgármester ismertetése szerint a városi művelődési központ és a könyvtár alaposan megváltozik az átalakítással és a bővítéssel, de ezzel együtt a mozgáskorlátozottak akadálytalan közlekedésére is lehetőséget biztosítanak. Nagyobb helyet kap a könyvtár, felújítják a kiállítótermet és osztható konferenciatermeket, tárgyalókat alakítanak ki.

A színházterem a felújítással mozielőadások megtartására is alkalmassá válik. A tetőtérben bővülnek az eddigi funkciók, így próbatermekkel, gyermekjátszóval, kismama tornateremmel és relaxációs teremmel gazdagodik a művelődési központ, amelyben vendéglátó egységeket is kialakítanak. Nógrádi László az egészségügyi fejlesztést szolgáló pályázati eredményről elmondta: a 400 millió forintos támogatás jóvoltából elvégzik a városi szakrendelő épületének teljes rekonstrukcióját. A korszerűbb körülmények megteremtése mellett egy helikopterleszálló megépítése is része a zalai város egészségügyi fejlesztésének.

 

Korábban:

fejlesztés, Lenti, belváros, pályázat EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.