Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

A Balaton ékköve fényesebb lesz mint valaha

Három év alatt 2,6 milliárd forint uniós támogatást kap a város

2009.02.10 17:20:40

Balaton, fejlesztés, Balatonfüred EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Balatonfüred három év alatt összesen 2,6 milliárd forint uniós támogatást nyert. Megújul többek között a polgármesteri hivatal és több iskola, valamint két park is emelni fogja a város nívóját.

Pál Béla, a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke elnöke hétfőn is egy nyertes füredi pályázatról adott hírt, a regionális operatív program keretében Balatonfüred 607 millió forintot nyert a régi városközpont rehabilitációjára. A projekt teljes összege 844 millió forintot tesz ki, s a 607 millió fölötti fejlesztési összeget az önkormányzat teszi hozzá. "A közel hárommilliárdos, vissza nem térítendő uniós fejlesztési támogatásokból valósítja meg Füred a Balaton ékköve városfejlesztési programját, a reformkori városrész rekonstrukcióját, strandok felújítását" - emelte ki Pál.

Balatonfüred
Modernizált épületek


Bóka István, Balatonfüred polgármestere elmondta, hogy pályázatban nem támogatható munkálatokra - mélygarázs építése, a zeneiskola belső felújítására - további 420 millió forintot biztosít a város. Az idén  és jövőre a most nyert támogatási pénzből, s a saját erőből négy épület újulhat meg a régi városközpontban. Megszépül a műemléki Pálóczi kastély (a Ferencsik János Zeneiskolának ad otthont), az úgynevezett Piros iskola, amely helyi védettségű műemlék, korszerűsítik a vásárcsarnokot, s elvégzik a polgármesteri hivatal rekonstrukcióját is.

A polgármester ismertetése szerint a támogatási összegből jut még két park rehabilitációjára és egy körforgalmi csomópont kialakítására is. Bóka István utalt arra, hogy lényegében három városközpont felújítása zajlik egyszerre, ugyanis a reformkori városrész - Balaton ékköve program - mellett áprilisban megkezdik az arácsi városrész centrumának a felújítását is, illetve a most nyert támogatásból rövidesen elkezdődik a régi városmag rehabilitációja.

 

Korábban:

Balaton, fejlesztés, Balatonfüred EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.