Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Figyelni fogják a kutatásokat

Forrás: MTI / UniósPénz

2009.02.09 16:07:37

kutatás, fejlesztés, támogatás EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Megkezdődött a nemzeti kutatói infrastruktúra felmérése, az adatokat összegző regiszter szeptemberre készül el a Nemzeti Kutatási Infrastruktúra Fejlesztési Utiterv (NEKIFUT) projekt keretében.

 

A projekt célja a magyar kutatási infrastruktúra helyzetkép feltárása, adatbázis készítése, a döntéshozatali munka elősegítése. Az 50 millió forintba kerülő programot az innovációs alapból finanszírozzák - jelentette be Molnár Károly kutatás-fejlesztésért felelős tárca nélküli miniszter. Kroó Norbert, a projekt irányító testületének elnöke elmondta, hogy minden kutatás-fejlesztéssel (K+F)foglalkozó intézetnek kérdőívet küldtek ki, amelyben rákérdeznek a fejlesztési elképzelésekre is. A kutatás-fejlesztés-innováció a válságból való kilábalás egyik fontos eszköze lehet, példaként említette Svédországot, ahol jelentős mértékben növelték az e célra fordítandó összeget.Molnár Károly hangsúlyozta, hogy a regiszterrel kiszűrhető lesz a  párhuzamosság, és más kutatóintézetek munkatársai is - meghatározott feltételek mellett - használhatják az infrastruktúrát. Mint mondta, a versenyképes gazdaság versenyképes kutatás nélkül nem létezik. A kutatási háttér segít a képzett munkaerő megtartásában is - tette hozzá. A kutatóintézeteknek érdeke, hogy szerepeljenek az adatbázisban, amely akár megrendelést is hozhat számukra. Az adatbázis kialakítása, a hazai kutatási infrastruktúra pontos ismerete javíthatja a kutatóintézetek pályázati esélyeit az európai uniós tendereken - vélekedett a miniszter.
 

Korábban:

kutatás, fejlesztés, támogatás EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.