Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Óriási pályázati lehetőségek

Forrás: MTI / UniósPénz

2009.02.06 14:08:38

fejlesztés, NFÜ, pályázat EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) újabb öt gazdaságfejlesztési pályázatot jelentetett meg 36,5 milliárd forint kerettel. A pályázatoknál könnyítették a feltételeket, megemelték a kifizetendő előleg mértékét, miközben a pályázók választhatnak aközött, hogy megtartják vagy emelik az alkalmazottak létszámát, vagy inkább az árbevételüket növelik.

A kormány a válság hatásainak mérséklésére az uniós forrásátcsoportosítás révén 111 milliárd forinttal, 847 milliárdra növelte a Gazdasági Operatív Program hétéves keretét, ami lehetővé teszi, hogy a már ismert konstrukciók mellett újakat indítsanak, például a magas foglalkoztatási hatású beruházások komplex támogatására - mondta Burány Sándor, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium (NFGM) államtitkára.

Az államtitkár kitért arra is, hogy a támogatás mértéke nő, például a 33 leghátrányosabb kistérségben 70 százalék is lehet. Az átlagos támogatási mérték 50 százalék. A könnyítések között az államtitkár megemlítette azt is, hogy bővítették az elszámolható költségek körét, egyes pályázatok esetében - például a magas foglalkoztatási hatású projekteknél - felgyorsítják a döntéshozatalt és 37 munkanapon belül megszületik a döntés.


Csak tudni kell nagyot álmodni


A pénteken megjelent gazdaságfejlesztési pályázat részben a komplex vállalati technológiai fejlesztést támogatja a mikro-, kis- és középvállalkozások esetében. A 16,5 milliárd forintos keretből 13 milliárd forint a Gazdaságfejlesztési Operatív Program, míg 3,5 milliárd forint a Közép-Magyarországi Operatív Program keretét terheli. A pályázatokat február 23. és március 30. között lehet beadni. A nagyvállalatok számára is elérhető komplex vállalati technológia fejlesztésre 9 milliárd forint keret áll rendelkezésre a mostani pályázati körben, amelyre március 30. és május 5. között lehet jelentkezni.

A leghátrányosabb helyzetű térségekben (LHH) a mikro-, kis- és középvállalkozásoknak szóló kiírásban a komplex beruházás támogatására 4 milliárd forintot szánnak. A pénzre február 23. és március 30. között lehet pályázni. A komplex beruházások támogatására a leghátrányosabb helyzetű kistérségekben 7 milliárd forint keretet különítettek el, amelyre május 5-étől lehet pályázni.  

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy február 13-án újabb három gazdaságfejlesztési pályázatot írnak ki: a magas foglalkoztatási hatású projektek komplex fejlesztésére, a beszállítóvá válás támogatására, illetve a vállalati innováció ösztönzésére.  Újságírói kérdésre válaszolva, Pelczné Gáll Ildikónak, a Fidesz alelnökének a pénteki sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagálva Burány Sándor elmondta, a kormány több, válságkezeléssel foglalkozó központot hozott létre. A válságkezelő központok feladata, hogy konstrukciókat dolgozzon ki a megmenthető hazai cégek számára.

Korábban:

fejlesztés, NFÜ, pályázat EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.