Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Jeleket küld az NFÜ: Forrásfelhasználás-követés az interneten

2009.02.03 17:31:00

NFÜ, vállalkozások, fejlesztés EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség létrehozta a JELEK fantázianevű, Jelentéskészítő és Lekérdező Keretrendszert. A szolgáltatás célja a transzparencia növelése, azaz a közvélemény tájékoztatása a források felhasználásáról.

A JELEK használatával a felhasználó pontos képet alkothat az Európai Uniós támogatások területi megoszlásáról. A rendszer segítségével rövid idő alatt, dinamikusan szerkeszthető lekérdezések készíthetők. Naprakész adatok alapján állíthatók össze az egyes jelentések a Nemzeti Fejlesztési Terv (2004-2006), illetve az Új Magyarország Fejlesztési Terv (2007-2013) időszakára vonatkozóan.

A lekérdezések tartalmát a felhasználó szabadon szerkesztheti a rendelkezésre álló jelentéselemekből. Régiós, megyei és kistérségi bontásban önkormányzatokra, vállalkozásokra, illetve non-profit szervezetekre vonatkozó adatokat lehet megjeleníteni. Lekérdezhetőek többek között a statisztikai alapadatok, a beérkezett és támogatott pályázatok száma, ezek megoszlása operatív programonként, az igényelt és megítélt támogatási összeg megoszlása operatív programonként.

NFÜ
Apró betekintés

Az összefoglaló az Egységes Monitoring és Információs Rendszer (EMIR) 2009.02.03-i adatai alapján készült. A jelentésben az adatok csak azon pályázatokra és kiemelt projektekre vonatkoznak (az összefoglaló a technikai segítségnyújtás és a pénzügyi alap projekteket nem tartalmazza), ahol rögzítésre került a beruházás helyszíne. A támogatott és a szerződéssel rendelkező projektek adatai között nem szerepelnek a támogató döntés, illetve a szerződéskötés után visszalépett, visszavont projektek.

A rendszer elsőre nagyon bonyolultnak tűnik, ám néhány perces használat után megértjük az okát. Rengeteg adat kezelését kellett felhasználóbaráttá tennie a ügynökségnek, annak érdekében, hogy minden látogató igényét ki tudják elégíteni. Megkönnyíti a böngészést, hogy külön kereshetünk kedvezményezettekre, valamint operatív programra, de ha nem régiókban gondolkodunk, az egész ország területére készíttethetünk jelentést a statisztikai alapadatokról, a beérkezett és támogatott ÚMFT pályázatokról, az igényelt és megítélt támogatási összegek megoszlásáról, de megtudhatunk adatokat a támogatott pályázatok számának KKV besorolás szerint megoszlásáról is.

Korábban:

NFÜ, vállalkozások, fejlesztés EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.