Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Makovecz tervei alapján épül újra a makói fürdő

Forrás: MTI / UniósPénz

2009.02.02 09:41:12

fejlesztés, Makó, DAOP EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

A 3,2 milliárd forintos makói fürdőfejlesztéshez kapcsolódva 2011 elejére 1,147 milliárd forintos összköltséggel megújulhat a Maros-parti település belvárosa.

Búzás Péter, a város polgármestere elmondta, hogy a város a Dél-Alföldi Operatív Program pályázatán 866 millió forintot nyert a fürdő környékének felújítása, illetve arra, hogy egy a turisztikai beruházás közelében található önkormányzati ingatlan később szállodai funkciót kaphasson.

Az idén a második negyedévben kezdődik a belváros frekventált részén az utak, járdák felújítása, a közvilágítás korszerűsítése, több mint 12 ezer négyzetméternyi zöldfelület rehabilitációja, épül egy zenepavilon és létrehoznak egy 87 férőhelyes új parkolót is - ismertette a program részleteit a polgármester, aki hozzátette, hogy a helyi tisztiorvosi szolgálat és a földhivatal jelenleg a fürdő közvetlen közelében, egy potenciálisan szállodává átalakítható épületben működik, így a fejlesztés egyik legfontosabb eleme a két szervezet átköltöztetése.

MTI fotobank
Makovecz védő keze a makói fürdőn


A közhivatalok a felújítás után egy korábbi kollégium épületében kapnak helyet, amely második emeletét a vállalkozások számára bérbe adható irodákká alakítja át - tudatta Buzás Péter. A fürdő melletti megüresedő épületben az önkormányzat magánbefektető bevonásával kíván szállodát kialakítani. A makói fürdő uniós támogatással megvalósuló korszerűsítése a tavasszal kezdődhet el Makovecz Imre tervei alapján. Az 1 800 négyzetméteres vízfelülettel rendelkező, a pincével és a tetőtérrel együtt négyszintes fürdőben wellness, fitnesz, családi és gyógyászati részleg, valamint egy 25 méteres versenymedence várja majd vendégeket előreláthatólag 2010 májusától.

 

Korábban:

fejlesztés, Makó, DAOP EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.