Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Három útszakasz újult meg Békés megyében

2008.12.12 17:01:37

felújítés, beruházás, NFÜ EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

A Dél-alföldi Operatív Program (DAOP) keretében 13 kilométernyi út felújítása valósult meg Békés megye északi részén, 772 millió forint értékben.

Az igazgatási, egészségügyi, oktatási intézmények és a munkahelyek többsége a kistérségi központokban, a városokban és a megyeszékhelyen található. A közutak rossz állapota nemcsak a közszolgáltatásokhoz való hozzáférést nehezíti, hanem hátráltatja a gazdaság növekedését is, és rontja a térségben élők jövedelemszerző esélyeit. Ezt a problémát hivatott enyhíteni a ROP 2007-2008-as akcióterve. Magyarország hét statisztikai régiójában összesen 204 alsóbb rendű útszakasz felújítására van lehetőség ebben a két évben.

A felújítás 79 projekt keretében összesen 1200 kilométert érint, 44,5 milliárd forint értékben. A Körösladány-Gyomaendrőd, és az Okány-Vésztő és a Bölcsipuszta-Okány összekötő út - összesen 12,821 kilométernyi útszakasz - felújítása 772 millió forintos költségvetéssel valósult meg, a Magyar Aszfalt Kft. és a Swietelsky Magyarország Kft. kivitelezésében.

MTI fotobank


A felújításokat újrahasznosításos, úgynevezett hideg REMIX-technológiával végezték. A projekt a pályaszerkezet újraépítése és megerősítése mellett kiterjedt az árkok és átereszek tisztítására, valamint a padkarendezésre is. A megfelelő minőségű teherbíró réteg kialakítása érdekében az altalaj felső 20 centiméterén a bontott és feljavított anyag újrahasznosítása vált szükségessé. A most felújított utakon a korábbi megnövekedett forgalmi terhelés következtében leromlott állapotú úton jobbára csak 30-40 kilométeres sebességgel lehetett közlekedni. A felújítás, ami több szakaszon a pályaszerkezet teljes cseréjével járt, hatalmas minőségi előrelépést jelent.

Korábban:

felújítés, beruházás, NFÜ EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.