Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Újabb vidéki iskola újult meg

Forrás: MTI/ UniósPénz

2008.12.04 11:04:57

iskola, NFÜ, KMOP EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Felújították a szigetbecsei általános iskolát. A 200 millió forintos beruházás tíz százalékát a falu gazdálkodta ki, az összeg nagyobb részét önkormányzati és uniós forrásból pótolták ki.

A csaknem 200 millió forintos ráfordítás nagyobb hányadát a Közép-Magyarországi Operatív Program keretéből, európai uniós forrásból, pályázati úton nyerte el az önkormányzat, 20 millió forintot pedig a falu maga gazdálkodott ki. A nyolcosztályos, kétszintes, 560 négyzetméteres tanintézet a 60-as években épült, mára elöregedett, ezért volt szükség a nyílászárók, a szigetelés, a tető teljes cseréjére - közölte Magasitz Lajos, a Pest megyei település polgármestere.

MTI fotobank


Az uniós forrásbevonás hatására öt szaktanteremmel bővült az intézmény, így javultak az informatika, a rajz, a nyelvi oktatás technikai feltételei, továbbá berendeztek egy könyvtárt és egy logopédiai műhelyt is, amiket a karácsonyi szünet után vehetik birtokba a tanulók. Az iskolában 191 gyerek tanul, közülük 80-an a szomszédos Ráckevéről járnak Szigetbecsére.

Az 1360 lelkes falu vonzó célpont a Duna közelsége, a jól kiépített infrastruktúra miatt, évente sok fiatal költözik ide a fővárosból és a környékről. Így sok a gyerek, akik mostantól az eddigieknél is jobb körülmények között tanulhatnak- mutatott rá a polgármester.

Korábban:

iskola, NFÜ, KMOP EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.