Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Százmilliárdos vasútfejlesztés Nyugat - Magyarországon

Forrás: MTI/ UniósPénz

2008.11.12 17:22:01

vasút, fejlesztés EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Az Európai Bizottság elé terjesztették azt a nyugat-magyarországi vasútfelújítási projektet, melynek hatására fél órával rövidebb lesz a járatok menetideje. A beruházás értéke meghaladja a 119 milliárd forintot.

A kabinet döntött a Budapest-Kelenföld-Székesfehérvár-Boba vasútvonal rekonstrukciójáról, amit hamarosan be is fognak nyújtani az Európai Bizottságnak. A kormány most a tervezett rekonstrukció első ütemének első szakaszáról  döntött, ami a Kelenföld és Székesfehérvár közötti szakasz átépítését foglalja magába.MTI fotobank

A rekonstrukció keretében Székesfehérvár és Tárnok között 43 kilométeres szakaszon felújítják a pályát, Kelenföld és Tárnok közötti 20 kilométeres szakaszon egy második vágány is épül. Egyúttal korszerűsítik a biztosítóberendezéseket is.  Budai Bernadett kormányszóvivő elmondta, hogy a Fejér megyei Kápolnásnyéken és Velencén új közúti felüljárót építenek.

A felújítás után egyes szakaszokon elérhető lesz a 160 kilométeres sebesség, a személyvonatok esetében 21 perccel csökkenhet az utazási idő, míg az intercity-járatoknál körülbelül fél órával. A beruházás összköltsége 119 milliárd forint, amiből 101,3 milliárd forint uniós támogatás, a maradék 17,8 milliárd forint pedig hazai forrás. A munkálatokkal feltehetően 2014-re készülnek el.Korábban:

vasút, fejlesztés EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.