Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Óceán a nyírségi homokon uniós támogatással

Forrás: MTI

2008.10.20 12:00:59

állatpark, támogatás, fejlesztés EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Az Indiai-óceán növény- és állatvilágának egy szeletkéje a Nyíregyházi Állatparkba költözik, és afrikai látnivalókkal is gyarapodik az intézmény 2010 tavaszán. A beruházás értéke meghaladja az másfél milliárd forintot.

Jelképesen lerakták az alapkövét  a nyírségi megyeszékhely egyik uniós pályázati pénzek felhasználásával megvalósuló beruházásának, amely egyedülálló módon mutatja majd be az indonéziai szigetvilág és az indiai-óceán élővilágát. 

A beruházás csaknem 800 millió forintos önkormányzati hozzájárulásból és ugyanannyi uniós támogatásból valósul meg. Az alapkő letételekor Csabai Lászlóné polgármester hangoztatta, hogy az idegenforgalmi látványosság egyszerre jelent kockázatot és lehetőséget az ország legnagyobb és leglátogatottabb vidéki állatparkjának fejlődésére, a megvalósítás felelősséget és fegyelmezett munkát kíván. Mind a tervező, mind a kivitelező csapat nyíregyházi szakemberekből áll, akik közbeszerzési pályázaton nyerték el a munkát.


Elkészül egy négyszintes Zöld Piramis, mely a dzsungel állat- és növényvilágát mutatja be. A létesítményben lesz vízesés, az esőerdőben kapnak helyet a krokodilok és teknősök, feljebb a majmok, a rovarok és madarak világa gyönyörködteti a látogatókat. Az alsó szinten pedig a félmillió literes tengervizes akváriumban a ráják és cápák, valamint más tengeri élőlények élete tárul majd a látogatók elé. A beruházás részeként elkészülő Tarzan ösvény 200 méter hosszon, fahidak rendszerével a csimpánzok, zsiráfok, zebrák és antilopok életébe ad betekintést, kilátójából pedig rálátni a 32 hektáron elterülő állatpark létesítményeire.  

 

Korábban:

állatpark, támogatás, fejlesztés EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.