Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

A kormány támogatja a nyíregyházi beruházást

Forrás: MTI

2008.10.06 10:48:15

Nyíregyháza, fejlesztés, Európai Unió EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

A kormány támogatja, és benyújtja az Európai Bizottságnak a Nyíregyháza és térsége szennyvízkezelési nagyprojektet - jelentette be Molnár Csaba, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium (NFGM) államtitkára.

Az államtitkár elmondta, hogy a beruházás értéke meghaladja a nettó 12,5 milliárd forintot, amihez az európai uniós és a magyar kormányzati finanszírozás 9,9 milliárd forinttal járul hozzá, ez a projekt nyolcvan százalékát teszi ki. A többit Nyíregyháza mint projektgazda állja.  A projekt megvalósításával a városban és közvetlen környékén a mostani 81 százalékos csatornázottsági szintet 96 százalékosra növelik 2011 végére. Molnár Csaba kifejtette, hogy a program mintegy húszezer környékbeli állampolgárt közvetlenül, 120 ezret pedig közvetve érint majd kedvezően.

Az államtitkár tájékoztatása szerint a projekt három részből áll: fejlesztik és bővítik az üzemen kívül lévő szennyvíztisztítókat, új komposztáló telepet létesítenek, csatornahálózatot építenek. Elmondta, hogy a nyíregyházi környezetvédelmi nagyprojektet is minél előbb szeretnék kiküldeni az Európai Bizottságnak. Utalt arra, hogy a hét második felétől már tíz - hét környezetvédelmi és három közlekedési - magyar nagyprojekt lesz kint Brüsszelben.

MTI fotobank


Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy az Új Magyarország Fejlesztési Tervből jelentős forrást, 188 milliárd forintot allokált a kormány a 2007-2008. időszakban arra, hogy a Magyarország az uniós környezetvédelmi kötelezettségét teljesítse, vagyis 2015-ig minden, kétezernél több lakosú településen legyen szennyvízelvezetés. A következő, 2009-2010-es tervezési időszakban is hasonló nagyságrendet szánnak erre a feladatra.

Kérdésre válaszolva Molnár Csaba elmondta, hogy a tényleges megvalósítás jövő április elsejével indul, a befejezés időpontja 2011. december 31. Utalt arra, hogy nem kell megvárni a brüsszeli döntést a támogatási szerződés megkötéséhez, ezzel jelentősen csökkenteni lehet a kivitelezés folyamatát. Nyíregyházával a brüsszeli döntési folyamat alatt meg szeretnék köti a támogatási szerződést.
 

Korábban:

Nyíregyháza, fejlesztés, Európai Unió EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.