Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Átadták a tapolcai kerékpárutat

Forrás: NFÜ

2008.09.26 10:54:20

NFÜ, Tapolca, kerékpárút, fejlesztés, EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Az ÚMFT közel negyvenmillió forintos támogatása segítségével épült meg a másfél kilométer hosszú kerékpárút II. üteme Tapolca és Tapolca-Diszel városrész között. A projekt összköltsége közel ötvenmillió forint volt.

Tapolca és Tapolca-Diszel városrészek közötti kerékpárút teljes hosszban történő kiépítése Tapolca Város Önkormányzatának fontos településfejlesztési, várospolitikai céljai közé tartozik.

Az I. építési ütemben 2007-ben megvalósult a Tapolca keleti részén fekvő bevásárlóközpontok és az Új Városi Köztemető közötti szakasz 1,13 km hosszban. A II. építési ütemben a Városi Köztemető bejárata és Tapolca-Diszel városrész belterülete közötti 1,5 km-es szakasz épült meg, így a kerékpárút teljes hossza 2,63 km. Az erről szóló támogatási szerződést 2008. május 21-én kötötte meg Kovács Tamás, a KDRFÜ Kht. ügyvezető igazgatója valamint a település polgármestere Ács János.

NFU


A településrészek közötti kerékpárút teljes kiépítésével tovább javul az itt élők számára a szolgáltatások elérhetősége, nő a munkavállalók mobilitása. A kerékpárút nemcsak a két településrész kerékpáros kapcsolatát biztosítja, hanem az Új Városi Köztemető ilyen formájú megközelítését is eredményezi. Nagyban elősegíti a Tapolca-Diszel városrészben lakók mindennapi munkába járását, a rövid távú kerékpáros közlekedést a kapcsolódó mezőgazdasági külterületi ingatlanok tulajdonosai, művelői számára. Segíti a diákok egészséges életmódra történő nevelését, a kerékpárúti és a közúti biztonságos közlekedést. Kapcsolatot teremt a Balaton északi medencéje felé a meglévő, a kerékpáros forgalomra alkalmas közutak (Tapolca-Diszel, Bácshegy-Káli medence, Káptalantóti, Badacsonytomaj) felhasználásával. 

Korábban:

NFÜ, Tapolca, kerékpárút, fejlesztés, EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.