Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Európa Túra: fejlesztések vonzásában

Forrás: MTI

2008.09.23 16:00:43

Európa Túra, fejlesztés, NFÜ, Európai Unió EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Utolsó két állomására érkezett az Európa Túra, amelynek célja, hogy láthatóvá tegye az uniós forrásokból megvalósult magyarországi fejlesztéseket.

Az Európa Túra elnevezésű rendezvénysorozat augusztus 20-án indult országjáró körútra, hogy megismertesse a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) által koordinált uniós pályázatok eredményeit. Szombaton Miskolcon és Szegeden nézhették meg az érdeklődők a Fejlesztések Terepasztalát, illetve tájékozódhattak az újabb pályázati lehetőségekről - mondta Martini Emil, az Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. kommunikációs menedzsere.    

Közlése szerint az elmúlt években sok milliárd forintot nyertek el nagyobb és kisebb települések, cégek, amelyek egyebek mellett útépítésre, iskola-felújításra, környezetvédelmi beruházásokra, akadálymentesítésre, fejlesztésére fordították a pénzt. Az Európa Túra feladata az is, hogy ráébressze az embereket: érdemes pályázni, rendelkezésre állnak a források, most is vannak pályázatok az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében - hívta fel a figyelmet Martini Emil.

nfu
Sztárokkal a népszerűsített pályázatok


A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség tájékoztatása szerint hatalmas siker volt az Európa Túra, melyen hét helyszínen több mint hatvanötezer látogató vett részt. "Bízunk benne, hogy sikerült közelebb hozni az emberekhez a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség munkáját, és megmutatni mind a hét régió lakosainak, hogy milyen sikerprojektek valósultak meg Európai Uniós támogatásokból, illetve reményeink szerint kedvet csináltunk a jövő pályázóinak a beadványok elkészítéséhez" - emelte ki kérdésünkre az NFÜ munkatársa.

Az unió elvárja, hogy Magyarország folyamatosan tájékoztassa a lakosságot az uniós pályázati eredményekről és lehetőségekről és erre külön forrást biztosít Magyarország számára. Minden uniós projektet 85 százalékban az EU, 15 százalékban pedig magyar költségvetés fedez. Az Európa Túra hirdetésére kilencmillió forintot költött a hivatal.

Korábban:

Európa Túra, fejlesztés, NFÜ, Európai Unió EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.