Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Testület alakult

2008.09.05 07:53:19

Pólus, klaszter EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Megalakult a Pólus Akkreditációs Testület, amely a magyarországi klaszterek akkreditációjáért felelős - közölte a Pólus Programiroda csütörtökön az MTI-vel.

Az akkreditáció célja elismerni azokat a fejlődő magyarországi klasztereket, amelyek már több mint egy éve bizonyítottan és eredményesen együttműködnek, és ezt a szakmai összefogást közös megegyezéssel intézményesítették.  Az akkreditációs eljárásra - az eddigi várakozásokat meghaladóan - 11 klaszter jelentkezett, az akkreditáció folyamatosan kezdeményezhető.

A grémium várhatóan már az első ülésén, szeptember 8-án dönt az első akkreditációkról. A Pólus Akkreditációs Testület 2008-ban még egy alkalommal, decemberben hirdet nyerteseket.

Az Akkreditált Innovációs Klaszter cím odaítélésekor a klaszterek nem részesülnek közvetlen pénzügyi támogatásban, hanem az akkreditált klaszter, illetve annak tagjai jogosultak egyes, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által a számukra kiírt pályázatokon való kizárólagos részvételre, illetve a pályázati kiírásban megjelentetett feltételek teljesítése esetén jogosultak az értékelés során többlet pontok megszerzésére.

A Pólus Akkreditációs Testület tagjai: László Géza közgazdász, Vági Márton, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnöke, Egyed Géza, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium versenyképességért felelős szakállamtitkára, Kocsis Magdolna, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Gazdaságfejlesztési Programok Irányító Hatóságának főosztályvezetője, Balla Gergely, a Miniszterelnöki Hivatal kabinetfőnöke, Siegler András, az Európai Bizottság Kutatási Főigazgatóság igazgatója, Chikán Attila egyetemi tanár, volt gazdasági miniszter.
 

Korábban:

Pólus, klaszter EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.