Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Kétezer milliárd közlekedésfejlesztésre

2008.06.12 08:00:00

EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Elkészült az egységes közlekedési stratégia, megvalósítása során uniós pénzek felhasználásával 2.000 milliárd forintot fordít a kormány közlekedésfejlesztésre - jelentette ki Szűcs Lajos, a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium főosztályvezetője egy közlekedésfejlesztési konferencián Szekszárdon.

A közlekedés operatív program keretében felhasználható forrásokkal szinten tartható a infrastrukturális befektetések GDP-hez viszonyított aránya, amely jelenleg 2 százalék - mondta a magyar közlekedéspolitika aktuális kérdéseiről szóló nyitóelőadásában a főosztályvezető - adja hírül az MTI.

A közlekedéspolitikának folyamatos kihívásokkal kell szembenéznie, ilyen volt az uniós csatlakozás szándéka, a csatlakozás ténye, és napjainkban az integrációs folyamat maga - vázolta fel az előadó.

Az utóbbi időszak változásai közül kiemelte: Románia és Bulgária csatlakozása radikálisan megváltoztatta a közlekedési viszonyokat Magyarország keleti csatlakozó útjain. Rámutatott: ezekhez alkalmazkodni kell, ezeket az igényeket ki kell szolgálni,  a fenntartható fejlődés követelményeinek megfelelve.

A Dél-Dunántúl legjelentősebb fejlesztéseként  említette az M6-os, M60-as autópálya megépítését Pécsig 2010-re.

A vasúti közlekedésre vonatkozó kérdésre az MTI-nek nyilatkozva Szűcs Lajos kiemelte: a közlekedéspolitikában az elmúlt tíz évben a gyorsforgalmi útfejlesztés kapott hangsúlyt gazdaságélénkítő szerepe miatt, a hosszú távú fenntarthatóság azonban azt igényli, hogy ismét előtérbe kerüljenek a környezetet kevésbé terhelő közlekedési módok.

Jelezte: a gyorsforgalmi utak fejlesztésével párhozamosan megy a vasút rekonstrukciója, elsősorban a Helsinki IV. és V. korridor mentén, illetve azt követően kezdődhet déli irányban az V/C korridor fejlesztése is.

Kapcsolódó anyagok:
Közlekedésfejlesztés uniós támogatással
Kisiklott a vasúti pályafelújítás
Román-magyar határon átnyúló programok

Korábban:

EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.