Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

A LEADER program tapasztalatait adtuk át Erdélyben

2007.12.21 08:38:00

EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

A Magyarországi LEADER Központ a romániai Civitas Alapítvánnyal közösen 11 erdélyi helyszínen tartott fórumot a LEADER Programról, az "Erdélyi LEADER Karaván" keretében - közölte a Magyarországi LEADER Központ csütörtökön az MTI-vel.

A fórummal párhuzamosan 45 erdélyi magyar fiatal területfejlesztési szakértő a LEADER Központ szervezésében Magyarországon tanulmányozta a hazai LEADER Programot. A közlemény emlékeztet arra, hogy "az uniós csatlakozással Romániában is megnyíltak az unió vidékfejlesztési forrásai. Megkezdődött a felkészülés a Magyarországon már 2005 óta működő LEADER Program elindítására. A Program keretében egy adott vidéki településcsoport polgármesterei, civil szervezetei és vállalkozásai úgynevezett LEADER akciócsoportot hoznak létre, melyek maguk készítik el a térség vidékfejlesztési stratégiáját, és maguk választják ki a nemzeti és uniós támogatással megvalósítandó projekteket."

A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium 2007 és 2013 között az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program LEADER Program keretében több milliárd forinttal támogatja a vidéki magyar és az erdélyi települések együttműködését. "Amennyiben magyar vidéki települések erdélyi vidéki településekkel közös gazdasági, vagy kulturális programokat/projekteket, például közös hagyományőrző rendezvényeket, diákcsere programokat, közös képzéseket, akár népi kismesterségek oktatását, vagy más közös turisztikai, vagy a magyar kultúra ápolásával kapcsolatos közös projektet valósítanának meg, úgy ezt az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program LEADER forrásaiból lehet támogatni" - olvasható a közleményben.

Ma Magyarországon 960 település 70 LEADER közösséget alkotva vesz részt a LEADER Programban. Az ÚMVP keretében 2007-2013 között valamennyi vidéki kistelepülés egy LEADER alapokon szerveződő közösség részévé válik. A 2007-13-as Programhoz több mint 3.000 hazai település és 2.930 polgármester csatlakozott.

 

Korábban:

EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.