Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Könnyítések a KIOP-ban is

1900.07.27 11:31:00

EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Ismét lehet támogatást igényelni a környezetvédelem és infrastruktúra operatív program (kiop) keretében az egészégügyi és építési-bontási hulladékok kezelését célzó projektekre. Az illetékes tárca további egyszerűsítésekkel is igyekszik könnyíteni az uniós támogatások lekötését, írja a Világgazdaság.

Az állati hulladékok kezelése témakör még nem lekötött forrásaiból félmilliárd forintot csoportosítottak át az egészségügyi hulladékok kezelését célzó projektekre. (Ennek oka, hogy az egészségügyi és építési-bontási hulladékok témakörében január végén a pályázati keret kimerülése miatt kellett felfüggeszteni a pályázatok befogadását.) További félmilliárd forintot a vízminőség-javítás területére csoportosítottak át.

Bár az irányító hatóság februárban Hajdúszoboszló önkormányzatának 57 millió forint támogatást ítélt meg egy állatihulladék-kezelő létesítésére, a témakör nem tartozik a legsikeresebbek közé. Éppen ezért a pályázók körét úgy módosították, hogy a megmaradt több mint kétmilliárd forintos keretre magántulajdonban lévő társaságok is pályázhassanak.

Az egymilliárd forintos átcsoportosítás nem az egyetlen változtatás a kiopnál. A gazdálkodó szervezetek és önkormányzatok leggyakrabban a pályáztatás lassúságát és túlzott adminisztráció-igényességét kifogásolták, ezért az elmúlt hónapokban több helyen egyszerűsítették a rendszert.

Ezek közé tartozik, hogy az önkormányzatokat mentesítették a biztosítékadási kötelezettség alól, a pályázatok átfutási idejét pedig 60 napra csökkentették. Ezzel egy időben az energiagazdálkodás környezetbarát fejlesztése témakörben eltörölték az egyéves cégbejegyzési korlátot, valamint a villamosenergia-termelést szolgáló projekteknél a 300 millió forintos felső összeghatárt is megszüntették. Támogatandó célként megjelent továbbá a szélerőművek létesítése, írja a Világgazdaság.

Kapcsolódó anyagok:
Több mint húszmilliárd árvízvédelemre
Magasabb fokozatra kapcsolt a pályázati rendszer
Mától módosulnak a pályázati feltételek

Korábban:

EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.