Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

A magyar régiók az EU-csatlakozás nyertesei

1900.01.01 00:00:00

EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Magyarország európai uniós csatlakozása egyértelműen jó döntés volt, a magyar régiók az integráció nyertesei közé tartoznak - nyilatkozta Kolber István regionális fejlesztésért és felzárkózásért felelős tárca nélküli miniszter az MTI-nek.

A miniszter szerint a csatlakozásban fontos az érzelmi rész is, vagyis az, hogy Magyarország ahhoz az értékközösséghez tartozik, amelyhez korábban kulturálisan és történetileg is kötődött. Kolber István szerint a csatlakozással új lehetőségek nyíltak meg, és a jövő megalapozása is új dimenzióba került.

A lehetőségek kiaknázásáról szólva a miniszter hangsúlyozta a mostani Nemzeti Fejlesztési Terv Regionális Operatív Program (ROP) jelentőségét. Kitért arra, hogy ezidáig több mint 1 600 pályázatot adtak be a ROP kiírásaira. A miniszter szerint ez azt mutatja, hogy az önkormányzatok felkészültek erre a lehetőségre, a beadott pályázatok jók, megalapozottak.

Ezt olyan sikerek is jelzik, mint a pécsi ókeresztény sírkamrák felújításának támogatása, a balatonfüredi városközpont megújítása, a sárvári vár felújítása, az esztergomi belváros kivilágítása, felújítása, a hortobágyi pásztormúzeum, a pannonhalmi apátság turisztikai fejlesztése, a Polgárnál lévő autópályánál ökoturisztikai, régészeti centrum kialakítása, valamint több település, fővárosi kerület városrehabilitációja.

Kolber István úgy vélekedett, hogy a ROP-pályázatok beindultak, az aláírt szerződések számából, az eddigi döntésekből el lehet mondani, hogy a rendelkezésre álló 112 milliárd uniós és hazai forrás felhasználása biztosított.

(MTI)

1.  A magyar régiók az EU-csatlakozás nyertesei
2.  következő oldal

EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.